Olika sätt att koka ris

Det finns många olika sätt att tillaga ris, men de är olika smidiga. Med även resultatet kommer att variera beroende på vilket alternativ du väljer. Så i denna artikeln kommer vi att gå igenom tre olika sätt för att du själv ska kunna välja det som passar dig bäst.

Koka ris med en riskokare - Det bästa sättet

Det absolut enklaste sättet att koka ris är med en riskokare och alternativet har en hel del fördelar jämfört med de två andra. Vi kommer att gå igenom fördelarna nedan.

Du slipper att göra jobbet: Med en riskokare är det väldigt lite du själv behöver göra. Du fyller på vatten och ris, sedan trycker du på startknappen och sedan sköter riskokaren resten. När riset är klart så går kokaren över till att hålla riset i perfekt temperatur tills det är dags att äta det. Sedan är det bara att diska ur riskokaren när du ätit färdigt.

Riset blir samma varje gång: Med en riskokare som har ett exakt program för att koka ris så blir riset alltid av exakt samma kvalitet, konsistens och smak. Det är svårt att få till det så om man kokar ris på det traditionella sättet.

Du kan ställa in när riset ska börja koka: De flesta riskokare har timer vilket gör att du kan ställa in när det ska börja koka så att det är klart vid ett specifikt tillfälle som exempelvis när barnen kommer hem från skolan eller när du kommer från jobbet.

Slutsats

i älskar riskokare och tycker att det är det bästa alternativet då riset blir grymt bra och man får lite fördelaktiga funktioner som underlättar livet. Dessutom är det en rätt billig investering vilket gör det till ett prisvärt tillskott i de flesta kök.

Koka ris i micron - Det snabbaste alternativet

Man kan koka ris i micron om man har en specifik sorts riskokare som är till för just detta ändamål. Detta alternativ har en stor fördel och en stor nackdel som vi listar nedan.

Fördel: Riset blir klart på ca 10 minuter vilket är det överlägset snabbaste alternativet jämfört med de andra och detta är något som vi tycker är smidigt. Det är även enkelt för barn att bara ställa in en riskokare i micron och få ris på 10 minuter.

Nackdel: Riset blir inte av samma höga kvalitet som det blir med en riktig riskokare som kokar riset mer effektivt och smaken blir bättre med det översta alternativet på listan.

Slutsats

Att koka ris i micron är ett smidigt alternativ som passar om man vill göra livet enkelt för sig och kanske överlåta kokningen till lite yngre barn. Men vi föredrar absolut en riktig riskokare fram en för micron.

Koka ris på traditionellt vis - Det sämsta alternativet

Okej, det är inte nödvändigtvis ett dåligt alternativ då det onekligen har fungerat i tusentals år. Men det har inga fördelar jämfört med att ha en riskokare. Det är svårare att få riset samma varje gång, missar man tiden med ett par minuter så bränner det fast i grytan och man måste lägga tid på att vakta det hela tiden. Och då man kan köpa en riskokare som faktiskt fungerar bra för samma pris som en ny risgryta så känns valet enkelt för oss som skrivit denna artikel och kokat mycket ris i en riskokare.

Slutsats

Att koka ris i gryta har fungerat och kommer alltid att fungera. Men vi tycker att det är onödigt jobbigt när det finns ett alternativ som är betydligt smidigare, enklare och mindre tidskrävande för en väldigt låg kostnad.

LAUNCH

Sky Rocketing Your Funding Campaign

John Doe
CONTACT US