Varför har shapewear blivit så populärt?

Shapewear är en trend som blir allt mer populär för varje år som går och vi ser inga tecken på att det skulle sakta ner, och det är kanske inte så konstigt vilket vi kommer att förklara lite mer noggrant nedan i denna artikel.

Vad är shapewear?

Men först kanske vi ska reda ut vad shapewear faktiskt är och hur de fungerar då det fortfarande är ett koncept som är nytt för många. Shapewear är en sorts klädesplagg som sitter väldigt tight och extra tight på vissa kroppsdelar där plagget hjälper till att forma kroppen. Det vanligaste är en formande effekt över magen, men det finns även modeller som även lyfter rumpan, gör låren smalare, lyfter bysten och slätar ut fettet över ryggen. Man får själva shape effekten genom att klädesplagget sätter kompression på olika delar av kroppen och på så vis formas de kroppsdelarna. De bästa shapewear alternativen hittar du på hershape.se som listat de bästa modellerna i alla olika kategorier.

Så varför har de blivit så populära?

Det finns flera anledningar att shapewear blivit så populärt som det blivit på senare år, men egentligen är det tre olika punkter som sticker ut och de listar vi nedan.

Shapewear fungerar: Den kanske största punkten av alla är att shapewear fungerar väldigt bra och man får faktiskt stora resultat som blir väldigt tydliga direkt när man tar på ett shapewear plagg.

De marknadsförs av influencers: Influencers var väldigt tidiga med att hoppa på shapewear trenden och när profiler som Kim Kardashian till och med har sitt eget klädmärke som fokuserar enbart på shapewear så är det inte så konstigt att många hoppar på samma tåg och börjar använda liknande produkter.

De finns för alla tillfällen: För ett gäng år sedan fanns det i princip bara korsetter i olika former som shapewear, men nu finns det en lång rad andra alternativ där man tagit vanliga klädesplagg och gjort dem till shapewear. Så idag kan man välja på korsetter, trosor med shapewear, strumpbyxor, bodies, linnen och push-up BHn är med en form av shapewear. Dessutom fungerar alla typerna väldigt bra, men de är anpassade för olika tillfällen.

De är väldigt prisvärda: Shapewear kostar faktiskt inte mer än vad vanliga kläder kostar utan är ett väldigt prisvärt alternativ, i alla fall om man inte köper de absolut dyraste märkena som är dyra bara för att de har en kändis som promotar dem.

Det är en snabb fix: Shapewear är en väldigt snabb fix på ett problem som egentligen tar väldigt lång tid att fixa och nu för tiden blir snabba lösningar allt mer populärt oavsett vad man pratar om. Och om shapewear kan göra midjan en eller ett par storlekar mindre bara genom att ta på ett klädesplagg jämfört med att lägga ner den tid det skulle ta i löparspåret så är det en väldigt snabb och smidig lösning.

Slutsats

Shapewear fungerar väldigt bra, finns i en uppsjö olika modeller som är anpassade för olika tillfällen och är prisvärda. Kolla runt lite själv så kommer du förmodligen att köpa ett par modeller du med!

LAUNCH

Sky Rocketing Your Funding Campaign

John Doe
CONTACT US