Hur ska man göra med allergiska besvär i hemmet?

Allergier är något som många tyvärr har problem med. Det vanligaste är pollen, damm och kvalster i hemmet. Men som tur är kan man göra en del som för att motverka problemen och egentligen är det saker man borde gör oavsett för att inte riskera att få allergier senare i livet för man utsatt sig för ämnena under lång tid. Så i denna artikel kommer vi att lista ett gäng bra saker man kan göra för att förbättra situationen om man redan är drabbad och som man borde göra för att inte bli drabbad.

1. Ha en allergivänlig dammsugare

En allergivänlig dammsugare kan verkligen göra susen om det man är allergisk mot finns i hemmet. Anledningen till att man ska ha en dammsugare som är allergivänlig är inte bara för att få bort dammet utan för att de renar luften som går genom dammsugaren väldigt bra, vilket tar bort själva städmomentet som kan vara en trigger då det skjuter upp damm i luften vid städningen. I vissa fall kan en robotdammsugare som städar de stora ytorna varje dag vara ett väldigt smidigt hjälpmedel då det underlättar så du inte behöver städa riktigt lika ofta och inte behöver ta hela hemmet vid varje städning.

2. Byta lakan ofta

Sängen är en av de platser i hemmet där mest smuts, damm och kvalster samlas och det är ett problem som allergiker att spendera 8 timmar där varje natt om det inte är rent och fint. Därför bör du byta lakan minst en gång i veckan för att hålla det fint. Än oftare om du ändå känner av det vid en gång i veckan.

3. Ha färre mattor

Även mattor är en plats där allergener samlas och det är fördelaktigt att inte ha för många och framförallt många för tjocka mattor. Om du inte är villig att noggrant städa dem minst en gång i veckan för att får bort damm där ifrån.

4. Skaffa en luftrenare

En luftrenare är en maskin som man ställer på en läglig plats i hemmet. Gärna där det passerar mest luft. När luften går genom luftrenare så fastnar allergener, damm och pollen i ett filter vilket gör att luften som kommer ut på andra sidan är ren och bra att andas in. Ofta är detta en lösning som passar väldigt bra vid pollensäsong när det är extra mycket i luften som kan göra att man får en allergisk reaktion, men de funkar bra året om. Dessutom har vissa modeller inbyggd ac som gör att du kan använda den på sommaren för att kyla ner luften och på vintern för att värma upp den.

5. Städa in själv alltid

Denna punkten är väldigt svår för dig som bor själv, men för dig som har flera i hemmet så är det en punkt som hjälper till väldigt mycket för att underlätta hela processen. Som vi nämnde är ofta städmomentet den jobbigaste biten då damm tenderar att åka ut i luften och man får en reaktion på det. Denna risken minimeras ju oftare man städar och om man är flera som kan turas om så blir allt betydligt enklare.

Slutsats

Allergier är jobbigt, men nu har du fått 5 grymma tips som fungerar väldigt bra och om du anammar dem så kommer dina problem bli betydligt mindre och kanske helt försvinna om du har lite tur. Dessutom bör du göra ovanstående punkter oavsett för att inte riskera att få allergier senare i livet för du utsatt dig under lång tid.

LAUNCH

Sky Rocketing Your Funding Campaign

John Doe
CONTACT US