Rätt dammsugare för en liten lägenhet

Om du har en mindre lägenhet behöver inte du inte ha den största och mest kraftfulla dammsugaren på marknaden utan den finns alternativ som passar perfekt för mindre boenden. Det bästa alternativet är såklart att ha en liten dammsugare. I denna artikeln kommer jag att gå igenom fördelarna med en liten dammsugare och vilka alternativ du har som kunde.

Fördelar med en liten dammsugare

Fördelarna med en mindre dammsugare är många, speciellt om man bor mindre och ytorna man ska städa inte är speciellt stora. Nedan kommer vi att lista ett gäng viktiga fördelar.

Enkel förvaring: Man ska inte bara ha en dammsugare som fungerar bra när man använder den, detta gäller speciellt i mindre boenden. Anledningen är såklart att man ofta har limiterad mängd förvaringsutrymme vilket även gör att man måste ta det i beaktning när man väljer modell. Mindre dammsugare är ofta smidiga modeller som blir väldigt små när man packar ihop dem och de går att stoppa undan i även mindre skrymslen.

Bra städförmåga trots sin storlek: Även mindre dammsugare städar oftast väldigt bra. I alla fall om man väljer en bra modell och inte tar de billigaste alternativen. Många tror att större dammsugare är lika med större motor och mer sugkraft, men det är inte alltid sant. Många mindre dammsugare är förfinade genom optimerat luftflöde så de suger väldigt bra även om motorn skulle vara något mindre.

Bra för snabba städjobb: Om man spillt ut något och snabbt behöver städa upp det så är en liten dammsugare ett grymt alternativ då de helt enkelt går snabbare och smidigare att ta fram och stoppa undan igen.

Den enda nackdelen

Den enda nackdelen med en liten dammsugare är att dammbehållaren eller dammsugarpåsen är mindre än på större modeller. Så man får byta påse oftare eller tömma behållaren oftare om man har en påslös modell.

Vilka alternativ finns det?

När det kommer till dammsugare som är små men ändå ska kunna städa hela hemmet så finns det egentligen två alternativ för dig att välja på och de kommer vi att lista nedan.

Traditionell dammsugare: det först är även det vanligaste alternativet och det är såklart en gammal hederlig dammsugare precis som de modellerna man direkt tänker på när man hör ordet. Sladd, slang och dammsugarkropp. Fast i något mindre storlek än vanligt. Dessa modellerna fungerar alltid bra och är det mest kraftfulla alternativet när det kommer till sugförmåga och städresultat.

Skaftdammsugare: detta är det nyare alternativet som blir allt mer populärt hela tiden och vi tycker kanske att de nu blivit så bra att de faktiskt är det bästa alternativet. De har ingen sladd utan drivs på batterier och de flesta modeller har dammbehållare istället för dammsugarpåse vilket vi tycker är väldigt smidigt. Att de är batteridrivna kan vara negativt om man bor större då körtiden är begränsad, med för dig som bor mindre kommer det aldrig att bli ett problem utan du kommer utan problem hinna städa hela ditt hem. Denna typ av dammsugare kan man även skruva isär och använda som en handdammsugare vilket gör att du får två produkter i en. Däremot är detta alternativet lite dyrare och för att få en modell som städar bra får man välja bort de billigaste alternativen.

Slutsats

En liten dammsugare är ett grymt alternativ för de flesta som bor mindre och man får lika bra städresultat som med en större modell fast som är betydligt enklare att förvara, plocka fram/undan och ofta till ett något lägre pris än sina större konkurrenter. dammsugarebästitest.se har listat de bästa små dammsugarna på marknaden.

LAUNCH

Sky Rocketing Your Funding Campaign

John Doe
CONTACT US